info@kindereninlembang.nl

Stichtingsverslag Kinderen in Lembang 2011


Deze keer geen groots feest zoals de voorgaande jaren, helaas was het organiseren iets teveel om met zijn 2en te doen ook omdat wij beiden zowel zakelijk als prive een zeer druk jaar hadden.

Ondanks dit hebben we toch nog 11 sponsors bijeen kunnen vinden die in totaal bijna EUR 3.000,= hebben willen doneren, wij zijn hen dan ook zeer dankbaar en hopen dat ze dit ook komend jaar weer willen doen.

Lisette en de kinderen vertrokken al op 9 december zodat zij alle voorbereidingen kon treffen, zoals het bestellen van schoolspullen, muziekinstrumenten, sportattributen, maken van spandoeken en het regelen van een cameraploeg. Onze (zelf opgenomen) promofilm van 2010 was van niet al te beste kwaliteit zodat we deze keer hebben besloten om een professionele cameraploeg mee te nemen.

Na de komst van Maurice (een week later) was dinsdag de 20e december de grote dag voor de door ons nieuw uitgekozen school sdn negeri met ruim 440 kinderen (6-11 jaar).

Ook deze school heeft geen leerlingenstop zodat al deze kinderen les krijgen in de 6 lokalen die deze school heeft zodat ze soms tot wel 60 leerlingen per klas hebben. Deze school werkt ook met een ochtend en middag shift wat betekent dat de kinderen of van 7-11 uur les hebben of van 11-15 uur en om de week op zaterdag. Alle spullen werden per vrachtwagen naar de school gebracht en daar in pakketjes door de leraren samengesteld, voor elk kind 10 schiften 2 pennen, 2 potloden, gum en puntenslijper.

Voor het muzieklokaal 1 keyboard, 2 gitaren, trommels, diverse soorten fluiten, sambaballen enz. en voor de sportlessen voetballen met pionnen, volleyballen met net, basketballen met 2 baskets, badminton rackets met shuttles. Zoals jullie wel vermoeden is dit een zeer indrukwekkende belevenis om alle kinderen een pakketje schoolspullen uit te mogen delen en dus ook ruim 400 handen te schudden.

Ook de stimulans voor de leerkrachten om met nieuwe attributen les te geven die we hebben kunnen geven is direct voelbaar.

Buiten de giften aan deze school hebben we natuurlijk ook de 11 kinderen van wie we het volledige schoolgeld en schoolspullen inmiddels al een aantal jaren betalen. De schoolgelden worden op dit moment betaald in Indonesie (mei 2012) voor het nieuwe schooljaar.

Langzaam worden deze kinderen steeds ouder en dus wordt ook de school steeds duurder. Inmiddels heeft een sponsor een leerling 'geadopteerd' om 3 jaar naar de middelbare school te laten gaan, ook heeft hij voor deze leerling een laptop beschikbaar gesteld. Wij hopen voor dit nieuwe idee meerdere nieuwe sponsoren te kunnen werven.

Tot slot willen wij mededelen voornemens te zijn om na de zomer een soort liefdadigheids diner met Indonesisch eten te organiseren. Dit voor bedrijven en andere sponsoren. Wanneer wij hier meer over weten zullen we jullie uiteraard berichten. Mochten jullie ons willen helpen met het organiseren dan horen we dat graag.