info@kindereninlembang.nl

Stichtingsverslag Kinderen in Lembang 2014


In 2014 hebben we met onze stichting weer een goede bijdrage kunnen leveren t.b.v. de scholing in Lembang. Een nieuwe school is geholpen aan schoolspullen aangaande muziek en sport lessen en alle kinderen zijn weer voorzien van nieuwe schriften en pennen etc.

Van alle sponsorkinderen heeft Sri Susanti (Suzanna) haar diploma behaald en heeft een baan gevonden in de plaatselijke supermarkt. Helaas is het ons niet gelukt haar ervan te overtuigen door te gaan met studeren om wellicht over een aantal jaren een betere baan te vinden.

Wat betreft Nuruh Astuti, zij heeft inmiddels de eerste 1,5 jaar op de universiteit erop zitten (van de 3 jaar totaal) en behaald zeer goede cijfers. Wanneer zij dit half jaar (tot juni) ook goed doorloopt zal ze daarna stage gaan lopen op Bali voor 3 maanden. Dit zal voor haar een hele onderneming worden daar ze nog nooit ver van huis is geweest en zij alles m.b.t. woonruimte, ticket zelf zal moeten regelen. Dit betekend voor de stichting dat er buiten het schoolgeld ook nog geld gevonden zal moeten worden voor verblijf en reis naar Bali.

Wij hebben hier afgelopen december onderzoek naar gedaan en gemerkt dat ze kunnen slapen voor ongeveer €150,= per maand en dat ze in een warung (lokale eethuisjes) kan eten voor ongeveer €.2,50 per dag. Ook zal er een scooter of fiets gehuurd moeten worden en zal een retour ticket Bali betaald moeten worden. Wij gaan er vanuit dat er bovenop het schoolgeld van bijna €.2.000,= nog ongeveer €.1.000,= aan extra kosten t.b.v. haar stage bijkomen. Bij haar stage krijgen ze slechts 1 maaltijd per dag van het Hotel!! Een stageplek hebben wij al wel voor haar kunnen regelen in het Prama Sanur beach hotel (*****)

Alle andere sponsorkinderen doen netjes hun best op school en geen van allen ondervind moeite met leren. In november ontstond toen plots iets nieuws m.b.t. de stichting wat inhield dat wij via de hockey van Lisette vernamen dat de stichting Cartouche Y4Y (jeugd voor jeugd) zoekende was naar opvangplekken waar hun jeugdleden vrijwilligerswerk zouden kunnen doen. Na slechts 1 gesprek vertrokken wij al naar indonesie alwaar wij 2 weken druk mailend en veel schoolbezoeken verder hebben kunnen bewerkstelligen dat komende zomer 4 jeugdleden van Cartouche ons project in Lembang gaan bezoeken en 3 weken lang vrijwillig op een van de scholen aldaar diverse activiteiten met de leerlingen zullen gaan doen. Zij gaan hier dus ervaring opdoen d.m.v. diverse sport activiteiten, engelse lessen, muzieklessen enz. Ook zullen ze meehelpen om wat kleine klusjes op de school te doen bijv. Schilderen van banken of lokalen. De kosten die hieraan verbonden zijn worden door de kinderen zelf bijeen gespaard en onze stichting stelt enkel ons doel beschikbaar en zal veel tijd besteden aan het opzetten van dit project binnen ons eigen project echter zullen er voor onze stichting geen kosten aan verbonden zijn. We houden jullie hiervan op de hoogte!!

Financieel overzicht 2014

Saldo 1-1-2015€ 4.558,48
Inkomsten (sponsors en giften)€ 9.156,00
---------- +/+
subtotaal€ 14.695,09
uitgaven tbv scholen en schoolgelden€ 10.283,90
in nederland zoals bankkosten en KvK€ 372,79
----------- +/+
totaal€ 10.656,69
----------- -/-
Saldo 31-12-2016€ 4.038,40

In deze berekening is rekening gehouden met een wisselkoers van 1 euro = rph 15.190.