info@kindereninlembang.nl

Interview Nuruh


Beste Nuruh, ik wil graag een kort interview afnemen voor de Stichting Kinderen in lembang. Vind je het goed dat dit interview op de Web-site wordt gepubliceerd.

Nuruh: silakan (gaat uw gang)

Ingrid: Hoe gaat het met je studie?

Nuruh: Heel goed, ik ben op schema. Mijn rector heeft mij nu ingedeeld in een versnelde klas. Dat betekent dat ik mijn studie met een half jaar kan inkorten. In plaats van 3 jaar wordt het nu 2,5 jaar. In Januari kan ik dit afsluiten.

Ingrid: Wat dan? Hoe gaat het verder?

Nuruh: Ik kan gaan werken of nog een jaar verder om mijn Master te halen. Ik wil dit graag doen maar het kost voor de Stichting weer extra veel geld. Misschien is het beter dat ik ga werken.

Ingrid: Ho even! Waarom werken? Geld mag voor jou geen zorgen zijn. Als je zo graag verder wilt dan zorgt de Stichting voor het geld.

Nuruh: Maar de Stichting heeft al veel geld uitgegeven.

Ingrid: Praat maar niet over geld meer, doe het gewoon. Dit is nog de enige kans die je hebt

Nuruh: ok, ik wil heel graag verder.

Ingrid: Hoe gaat het nu verder?

Nuruh: Voor stage had ik een vergunning nodig, en kost 2 juta. Na 6 weken en na veel instanties afgelopen te hebben, heb ik de vergunning nu gekregen. Mijn begeleider kan nu een stage plek regelen voor 4 maanden. Ik heb voor Yokya of Malang gekozen, en niet Bali omdat het verblijf daar erg duur is.

Ingrid: Wanneer begint de stage?

Nuruh: Ik denk augustus na lebaran. Na stage maak ik mijn scriptie.

Ingrid: Hoe ziet je schooldag eruit?

Nuruh: 2 dagen in de week College van 8.00 uur tot 17.00. Reistijd is 2 x een uur. Tijdens de college krijg ik opdrachten om deze uit te voeren buiten de school. Soms duurt een dag van 7.00 uur tot 10.00 in de avond.

Ingrid: Waarom zo lang?

Nuruh: De opdrachten vinden vaak plaats in grote hotels met een maximale tijd.

Ingrid: Wat bedoel je precies?

Nuruh: Ik moet bijv. de administratie checken of alle betalingen geboekt zijn (cash, giraal, creditcard etc.). Rooster van een grote afdeling maken en controleren. Hiervoor maak ik ook een rapportage voor de school. Ik moet ook leiding geven in het restaurant of receptie.

Ingrid: Zo dat is pittig.

Nuruh: Ja, ik maak lange dagen want na mijn master moet ik als manager leiding geven aan een grote afdeling in een bijv. sterren hotel.

Ingrid: Nuruh, ik ben trots op jou en dat je zo hard leert en om je studie zo af te ronden. Je moeder is ook heel trots op jou. Je bent een groot voorbeeld voor alle andere sponser kinderen.

Nuruh: dank u wel. Ik ben heel blij en dankbaar dat ik deze kans heb gekregen. Ondanks de zware studie vind ik dit nog steeds leuk.

Ingrid: Houd mij op de hoogte Nuruh! Succes.

Lembang 30 juni 2015