info@kindereninlembang.nl

Stichtingsverslag Kinderen in Lembang 2015


Na in 2014 de samenwerking met cartouche Y4Y te hebben opgestart was in februari dan eindelijk de samenstelling van de groep die Indonesie zou bezoeken bekend. Wat vonden wij het leuk dat Sarah, Nanook, Anne-Tedde en Koen 3 weken ons project gingen bezoeken om vrijwillig 1 van onze scholen op te knappen en de kinderen te vermaken met diverse activiteiten.

Eerst hebben we in juni een fantastische benefiet avond in Leidschendam gehad waarbij Brenda, Ingrid, Kees en Cor fantastisch hun best hebben gedaan om heerlijk eten te verzorgen wat weer super werd opgediend door de 4 kanjers van Y4Y. Zeer leuk was het voor ons ook om hier alle ouders te kunnen ontmoeten en hen over ons doel te vertellen. Buiten de gezelligheid die deze avond teweeg bracht heeft dit de stichting ook nog eens ruim €1000 opgeleverd, wat we na het resultaat van 2014 zeer goed konden gebruiken.

Toen was de dag daar eindelijk aangebroken en stonden we met alle ouders op Schiphol om iedereen uit te zwaaien, nog even Face timen met Cor en Ingrid die al in Indonesie waren en in Jakarta zouden wachten om de kids op te halen. 4 weken op pad om vrijwilligerswerk te doen in een ver vreemd land, hoe spannend is dat.

Zie onze film op de website voor een verslag in beeld wat vaak beter werkt dan een lang verhaal. Nadat zij in die 3 weken heel veel werkzaamheden hebben verricht en spullen hebben aangeschaft, allemaal van hun eigen gespaarde geld, bleek ook nog eens dat zij een bedrag van €.4.640,= over hadden om via onze stichting te besteden. Hierin is door hen zelf gekozen om Illham (een 17 jarige jongen die al jaren in ons project zit) na het behalen van de middelbare school te steunen om een opleiding aan de universiteit te laten doen. Op het moment dat ik dit schrijf weten we ook dat Illham na 3 dagen van tests is toegelaten tot de opleiding tot ICT ingenieur. Deze 5 jarige opleiding zal voor het grootste deel mogelijk zijn gemaakt door de kinderen van Y4Y.

Na het succes van deze groep is besloten om de samenwerking nog een jaar voort te zetten en weten we inmiddels dat er in 2016 5 kinderen van Y4Y naar Indonseie reizen. Meike, Phillipine, Emma, Axel en Joris welkom alvast. Om het succes van ons doel te onderschrijven zijn we ook zeer trots dat Nuruh haar studie heeft kunnen afronden met een wel zeer fantastisch resultaat. Graag wilde Nuruh na het behalen van haar diploma nog haar masters behalen waar wij gelukkig de financiele mogelijkheden voor hebben door de buffer welke door de jaren heen is opgebouwd. Hiermee hoopt zij in januari 2017 klaar te zijn waarbij een baan in het hotelwezen een zekerheid is geworden. Zie voor verdere informatie het aparte verslag over de studie van Nuruh.

Financieel overzicht 2015

Saldo 1-1-2015€ 4.038,40
Inkomsten (sponsors en giften)€ 9.903,50
---------- +/+
subtotaal€ 13.941,90
uitgaven tbv schoolgelden, bankkosten, kvk,website etc.€ 4.851,22
----------- -/-
Saldo 31-12-2016€ 9.090,68

Hiervan is een reservering van €.4.640,= tbv de studie van Illham>br> In deze berekening is rekening gehouden met een wisselkoers van 1 euro = rph 15.100.